Want your
own Fotopage?






 
Baju Pengantin @ Hantaran @ Make-up @ Accessories

By: Pengantin Bridal House

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 28-Apr-2008 09:04 Email | Share | Bookmark
Sewa Baju Pengantin PROMOSI

( Harga Promosi..... hingga October 2008 only...)

Alhamdullillah.......

sekarang ni ader la jugak beberape pasang pengantin yang sudi ambil tempahan baju dengan saya........... Thanx for trusting me to do the dress..
kirenyer cam tempah baru sewa pakai laa...

Dengan hanya membayar RM 350 shaje.... customer akan mendapat set lengkap baju pengantin yang baru
( kain , design dan ukuran baju akan mengikut kehendak customer as the first wearer..)
termasuk dengan aksessori sekali ....


My target is actually to lessen the burden of para pengantin...
sebab saya pernah melaluinya...
nak sewa baju yang cantik bergemerlapan..
( mesti la kan!! kahwin sekali jer... mestila nak cantik dan meliplap..!)
tapi.. sewa kat kedai sumer nyer mahal.. ranging from RM 600 to RM 1500 sepasang ....ader lak tu sewa aksesori kene tambah lagi... tak cayer cuber pi tengok kat kedai sekitar K.L dan Selangor...
seday rase hati.. duit da la kene jimat sekarang nih...
bunga telor lagi.. khemah lagi.. makanan lagi... yang teruk lagi.. barang dan duit hantaran !!
so saya paham kebanyakan pengantin terpakse berjimat dalam semua hal...
atleast dengan berjimat dalam sesetengah bahagian kire ok laa sket....
dapat la duit tu digunakan pada waktu selepas kawen nanti...

TIPS MEMBELI / MENYEWA BAJU PENGANTIN :-


FIRST ...ada yang mencari bunga telor dulu atau hiasan tema dulu...
tapi bagi saya .. baik cari baju pengantin dulu...
yang tu lagi penting....
klu pengantin dapat mencari baju yang bersesuaian dengan potongan badan pasti pasangan tersebut tampak anggun sekali!!

................ lepas tu leh la dipadankan dengan warna tema dan juga bunga telo..
kekadang klu kite pi tengok kenduri kahwin ... warna tema dan hiasan begitu cantik sekali.. tetapi pengantin nya pula pakai warna yang bertentang dgn hiasan..
( jgn salah paham .. ada certain warna yang bertentang cantik biler kombinasi nyer sesuai.. contoh red with green.. or pink n blue.. nice.. but ader yang memang tak sesuai..) and ader memang citarase pengantin tu sendiri...... so tak leh nak komen lar... masing2 ader kehendak masing2 ... kawin sekali jer... ( ooppss.. !! mungkin 2 atau tiga ... hahhhaaaaa ) so tak salah ikut rasa hati nak pakai aper....

kekadang ini bukan gak salah pengantin...
but warna tema dah di tetapkan dan bunga telor dah dibeli semua nyer tapi baju pengantin tak pat cari lagi..
last2 kne pakai jer aper yang ade..
( klu sesuai .. alhamdullilah.. klu 'tut'... hmmmm.. )
so saya nasihatkan pengantin... cari baju pengantin dulu.....

SECOND... ialah jenis kain baju pengantin yang akan dipakai oleh pengantin.......
sekarang ni terdapat pelbagai jenis kain yang para pengantin boleh pilih...
ade french lace .. gucci lace...songket.. kain tenun.. organza... kain netting..
but... yang palilng menjadi pilihan pengantin sekarang nih ialah lace / renda..

kain lace menjadi pilihan sebab ia menampakkan kelembutan pada si pemakai...
ala-ala melayang atas awan gituh...!! bagai puteri kayangan !! fuh !!

Kain songkat pula menjadi pilihan kerana tampak anggun, manis dan ayu seperti wanita-wanita zaman kesultanan melayu... waaahhh !!.. tetiber teringat zaman tun teja.. (nurin suker sgt lar tun teja nih - dari bacaan kisah dier larr.. ) ..puteri gunung ledang.. sumer putri2 yang dok kat gunung ganang tu lah...!

jenis kain yang akan dipakai perlu mengambil kira waktu, tempat dan kawasan majlis akan berlangsung...... sebagai contoh.... saya selalu menasihat customer saya agar memilih kain atau baju lace jika majlis itu berlangsung di rumah ( halaman rumah ) sebab kalu pilih songket ... nanti berpeluh 'terover'...........

pilihan songket ni biasenyer saya akan cadangkan pada mereke yang akan melangsungkan majlis di dewan ( klu dewan yg ada air cond tuh lagi bagus.. sbb kain songket terpakse dijahit dgn lining coz nanti gatal ... so sangat la panas .. lagi2 kite time kawen kan berdebar2... )
tapi ... jika majlis dirumah tu berlangsung di waktu malam... .. pilihan songket mungkin bersesuaian... terutama yang sudah dihiasi dengan manik2 indah.. kelas gituh !!

Dont worry... every customer saya akan consult dulu dari pelbagai segi sebelum pemilihan baju ... tapi pilihan semuanyer terletak di tangan pengantin... ( tuan badan lagi tau citarase masing2...)

So ... in conjunction with the school holiday dan sepanjang tahun ini.......
-sebab harger barang dok naik jer !!
Pengantin Bridal House kini membuat promosi .. ( kurangkan harger )

Sewaan Baju Pengantin


( PROMOSI INI BAGI PASANGAN PENGANTIN YANG AKAN MELANGSUNGKAN PERKAHWINAN MEREKA DARI 1 JUNE 2008 HINGGA 31 OCT 2008 )


Sepasang L/P ( Lace / Songket )
+aksessori lelaki - tanjak, sampin, bengkung, brooch tanjak, keris dan rantai
( kasut n butang tidak termasuk )
+aksessori perempuan - veil, rantai, tiara, brooch baju
( kasut dan tudung tidak termasuk )
+ Bunga Tangan

Special - untuk yang membuat tempahan awal ( 1 Mei 2008 - 1 August 2008 )
+ Payung sepasang dan..
+ kipas sepasang


EXTRA !!! - to all my customer yang menempah baju atau menyewa barang
dari saya akan mendapat FREE 1 time 'hands-off' facial tutorial !!


Ini semua hargenyer RM 200 sahaja !!

But Klu buat Tempahan Baru harga nya hanya RM 350 sahaja !!

Contact : NURIN ( 013 - 355 7534 )
JGN MALU - MALU YAKS!!


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2014.

ns4008229.ip-198-27-68.net